fax (87) 428 40 91
tel. (87) 428 30 87 Produkcja karmelków
Zakład Produkcyjno-Handlowy MARK Producent Sękaczy działa od roku 1990. W roku tym zaczelismy produkcję sękaczy według tradycyjnej receptury. Przez te wszystkie lata, z roku na rok modernizowaliśmy i udoskonalaliśmy nasz zakład, dzięki czemu mogliśmy nawiązać współpracę z sieciami hipermarketów w Polsce. Posiadamy wdrożony system jakości HACCP i higieny żywności. Cieszy nas to, że sięgając do tradycji,wyrób nasz utożsamiany jest z regionem, a wykwintny smak sękacza kojarzy się z pięknymi Mazurami, a przede wszystkim z miejscem jego produkcji – Giżyckiem.
Sękacz Mazurski został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jest członkiem Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego, które to jest znakiem potwierdzającym jakość tradycyjną i innowacyjną żywność, która promuje tradycje regionu. Również otrzymanie certyfikatu Doceń Polskie oraz Najlepsze w Polsce świadczą o podtrzymaniu smaku, tradycji.
Sękacz i jego krótka historia.. Asortyment
Sklep ( wybierz rozmiar sękacza) .Produkcja sękacza w szerokiej gamie wagowej od 0,20 kg do 10 kg, oraz wielu smakach od sękacza tradycyjnego po sękacze w polewach czekoladowych i posypkach np. orzechowych.
Przedsiębiorstwo nasze, specjalizuje się w produkcji wyrobów cukierniczych, takich jak karmelki, landryny oraz bakalie w karmelu.
Firma nasza jest młodym podmiotem, nie znaczy to jednak, że nie posiadamy doświadczenia w produkcji cukierków. Produkcję naszych wyrobów opieramy na doświadczeniu kardy Mazurskiej Wytwórni Cukierków „ Anna”, która to od blisko trzech dekad produkowała wyroby cukiernicze. Wytwórnia ta od początku swojej działalności związana była z Giżyckiem – stolica Mazur.
Karmelki
Bakalie