telefony:
tel. (83) 371 72 02
fax (83) 371 78 24
fax (83) 371 78 24
branże:
email:
opis działalności:
"Cukiernia Zaniewicz" została założona w 1993 roku. SĘKACZE PODLASKIE ZANIEWICZA i inne regionalne ciasta oraz wykwintne torty bankietowe są naszą specjalnością od blisko 20 lat. Sękacz Zaniewicza - ciasto wytwarzane z naturalnych i najlepszej jakości produktów: świeżych jaj i prawdziwego masła, mąki, cukru i cytryny. Szczególnie jest to mile widziany prezent z okazji Świąt Bożego Narodzenia, Wielkiejnocy i uroczystości weselnych i bankietów. Stanowi wspaniałą pamiątkę z pobytu w Polsce gwarantującą poznanie namiastki dziedzictwa kulinarnego Polski. Opakowanie jest bardzo estetyczne i funkcjonalne, a opisy w językach: polskim, angielskim i niemieckim. Sięgamy do tradycji.
Wypiekanie sękaczy nie jest rzeczą łatwą, wymaga artystycznego podejścia i anielskiej cierpliwości. Polega głównie na polewaniu kolejnych warstw ciasta na rozgrzany obracający się drewniany wałek. Tworzą się przy tym charakterystyczne ociekające sople, czyli sęki– prawdziwa chluba sękaczy. Smak i zapach przypominają, skąd pochodzą. Sięgamy przy tym do tradycji zamierzchłych czasów dawnych Kresów Wschodnich Rzeczypospolitej. Ogromny wkład pracy Rodziny Zaniewiczów został doceniony i uhonorowany m.in.
Złoty Medal Międzynarodowych Targów Poznańskich POLAGRA FOOD 2000,
Pracownia Cukiernicza uzyskała Certyfikat ekologiczny CERTIFICATE OF CONFORMITY Nr PL-EKO-09/448/101;
Nasz Sękacz Podlaski znajduje się na Liście Produktów Tradycyjnych i Regionalnych Ministerstwa Rolnictwa od 10.10.2005 r.
Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego na najlepszy produkt żywnościowy – za Sękacz Zaniewicza - Warszawa 2008;
Nagroda w konkursie na Turystyczną Pamiątkę z Regionu - 2006 organizowaną przez Polską Organizację Turystyczną za Sękacz Podlaski;
Złota Perła w Ogólnopolskim Konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo 2003 dla naszego sękacza za "najlepszy produkt regionalny";
Nominacja do Godła Promocyjnego "Teraz Polska" 2007;
Drugie miejsce w Międzynarodowym Konkursie Piekarzy i Cukierników w Kaposvár na Węgrzech 2003,
MALWA 2000 - Nagroda Ogólnopolskiego Magazynu Konsumentów - Wilanów 2000;
Cukiernia Zaniewicza została laureatem VIII edycji konkursu ogólnopolskiego "Sposób na Sukces" – Warszawa 2008;
Jubileuszowa Perła Pereł -X edycji konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów" za Sękacz Podlaski Zaniewicza – Lubin 2010.
Kilka słów o historii naszej firmy Początkowo specjalizacją zakładu były tradycyjne pączki i drożdżówki, następnie ciasta "miękkie" i wreszcie wykwintne bankietowe kilkupiętrowe torty.
Od blisko dwudziestu lat chlubą Cukierni są SĘKACZE ZANIEWICZA i ciastka regionalne, a od 2005 roku również certyfikowane produkty ekologiczne. Uczestniczymy jako wystawca w wielu branżowych międzynarodowych targach, a także w lokalnych kiermaszach promujących wspaniałość polskiej kultury i kulinariów. Aktywnie uczestniczyliśmy w tworzeniu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz czynnie współpracujemy w ogólnopolskich stowarzyszeniach ekologicznych. Systematycznie poszukujemy starodawnych receptur polskich ciast, aby w zgodzie z naszymi założeniami przyczyniać się do kultywowania dobrych staropolskich tradycji kulinarnych w oparciu o najwyższą, jakość i powtarzalność.
Współpracujemy z sieciami sklepów ze zdrową żywnością oraz ze sklepami z wyszukanymi produktami, z potwierdzoną najwyższą jakością ich wykonania, których aktualne adresy znajdziecie Państwo na naszych stronach internetowych do odwiedzenia których serdecznie Państwa zapraszamy: www.zaniewicz.pl, www.sekacz.eu
SŁODYCZE OD ZANIEWICZA TO POLSKA TRADYCJA I NAJWYŻSZA JAKOŚĆ. Systematycznie poszukujemy starodawnych receptur polskich ciast, aby w zgodzie z naszymi założeniami przyczyniać się do kultywowania dobrych staropolskich tradycji kulinarnych w oparciu o najwyższą, jakość i powtarzalność.
ZAPRASZAMY PAŃSTWA DO NASZEGO ODDZIAŁU
CUKIERNIA ZANIEWICZ ul.Fabryczna 2 20-001 Lublin tel: 500 119 918
Wypiekanie sękaczy nie jest rzeczą łatwą, wymaga artystycznego podejścia i anielskiej cierpliwości. Polega głównie na polewaniu kolejnych warstw ciasta na rozgrzany obracający się drewniany wałek. Tworzą się przy tym charakterystyczne ociekające sople, czyli sęki– prawdziwa chluba sękaczy. Smak i zapach przypominają, skąd pochodzą. Sięgamy przy tym do tradycji zamierzchłych czasów dawnych Kresów Wschodnich Rzeczypospolitej. Ogromny wkład pracy Rodziny Zaniewiczów został doceniony i uhonorowany m.in.
Kilka słów o historii naszej firmy Początkowo specjalizacją zakładu były tradycyjne pączki i drożdżówki, następnie ciasta "miękkie" i wreszcie wykwintne bankietowe kilkupiętrowe torty.
Od blisko dwudziestu lat chlubą Cukierni są SĘKACZE ZANIEWICZA i ciastka regionalne, a od 2005 roku również certyfikowane produkty ekologiczne. Uczestniczymy jako wystawca w wielu branżowych międzynarodowych targach, a także w lokalnych kiermaszach promujących wspaniałość polskiej kultury i kulinariów. Aktywnie uczestniczyliśmy w tworzeniu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz czynnie współpracujemy w ogólnopolskich stowarzyszeniach ekologicznych. Systematycznie poszukujemy starodawnych receptur polskich ciast, aby w zgodzie z naszymi założeniami przyczyniać się do kultywowania dobrych staropolskich tradycji kulinarnych w oparciu o najwyższą, jakość i powtarzalność.
Współpracujemy z sieciami sklepów ze zdrową żywnością oraz ze sklepami z wyszukanymi produktami, z potwierdzoną najwyższą jakością ich wykonania, których aktualne adresy znajdziecie Państwo na naszych stronach internetowych do odwiedzenia których serdecznie Państwa zapraszamy: www.zaniewicz.pl, www.sekacz.eu
SŁODYCZE OD ZANIEWICZA TO POLSKA TRADYCJA I NAJWYŻSZA JAKOŚĆ. Systematycznie poszukujemy starodawnych receptur polskich ciast, aby w zgodzie z naszymi założeniami przyczyniać się do kultywowania dobrych staropolskich tradycji kulinarnych w oparciu o najwyższą, jakość i powtarzalność.
CUKIERNIA ZANIEWICZ ul.Fabryczna 2 20-001 Lublin tel: 500 119 918
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno