adres:
ul. Żernicka 296
54-510 Wrocław - Fabryczna
województwo: dolnośląskie
powiat: Wrocław
NIP: 8321785173
rok założenia: 2005
telefony:
tel. (71) 733 67 67
fax (71) 733 67 08
kom. 665 606 846
kom. 791 414 042
opis działalności:
1. Systemy bezpieczeństwa żywności
Wdrożenia, audyty, szkolenia HACCP ISO 22000, certyfikacja BRC i IFS w przemyśle gastronomii oraz handlu żywnością. Dokumentacja GHP GMP procedury instrukcje. System HACCP (analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli).
System HACCP jest wymaganiem prawnym określonym w przepisach rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 w sprawie higieny środków spożywczych. Zakres systemu obejmuje cały łańcuch żywnościowy od produkcji rolnej poprzez magazynowanie, produkcję i handel żywnością w tym żywnością pochodzenia zwierzęcego oraz sektor produkcji opakowań do kontaktu z żywnością.

2. Systemy bezpieczeństwa pasz
Wdrożenia, audyty, szkolenia HACCP ISO 22000, certyfikacja GMP+ i FAMI-QS w przemyśle paszowym. Dokumentacja GMP procedury instrukcje, certyfikacja.

3. Systemy zrównoważonego rozwoju
Wdrożenia i szkolenia z zakresu systemów zrównoważonego rozwoju biomasy (zbóż), olejów roślinnych i biokomponentów. Zgodność z wymogami nowych przepisów prawa (dyrektywa 2009/28 oraz ustawa o biopaliwach i biokomponentach ciekłych) oraz systemów KZR INiG, ISCC, REDcert, 2Bsvs, NTA 8080. Wyliczenia emisji gazów cieplarnianych (GHG).

4. Znakowanie środków spożywczych
Jeżeli poszukujecie Państwo profesjonalnych konsultacji w zakresie oznakowania środków spożywczych / suplementów diety / nowej żywności specjalizujemy sie w tej dziedzinie.

Prowadzimy weryfikację etykiet produktów spożywczych oraz opakowań na zgodność:
  • z wymaganiami prawa polskiego,
  • z wymaganiami prawa krajów EU,
  • z wymaganiami prawa krajów trzecich.
Dodatkowo w ramach usług specjalizujemy się w tłumaczeniu etykiet na język polski jak również inne języki krajów docelowych.

5. Znakowanie alergenów
Inne ważne informacje na etykietach żywności obejmują ostrzeżenia przed alergią, mogące pomóc konsumentom mającym określone alergie w uniknięciu tych alergenów, które mogą być obecne w konkretnych produktach żywnościowych. Ustawodawstwo UE wymaga znakowania 14 substancji, które są znanymi alergenami dla niektórych ludzi.
Znakowanie wymagane jest tylko wtedy gdy są one obecne. Innymi słowy, nie ma znakowania nieobecności, chyba, że produkt ma być kierowany do populacji, która ma szczególną alergię bądź nietolerancję żywności (np. nie zawierający glutenu).

6. Systemy jakości
ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 27001, SA 8000, ISO 15189, ISO 22000/ HACCP, ISO 13485

7. Wdrożenia w sektorze spożywczym
Wdrożenia, audyty, szkolenia HACCP ISO 22000, certyfikacja BRC i IFS w przemyśle spożywczym oraz firmach logistycznych zajmujących się obrotem żywnością. Opracowujemy dokumentację, procedury instrukcje.
Wdrażamy standardy oraz normy bezpieczeństwa żywności:
  • BRC Global Standard for Food Safety Issue 8
  • International Food Standard (IFS) ver. 6.1
  • FSSC 22000 / ISO 22000
  • Niemiecki QS
  • QAFP / MSC ryby / GlobalGAP
  • System HACCP (analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli)
  • Standardy sieciowe tj Tesco, Lidl
  • BRC Global Standard for Storage and Distribution oraz Agents & Brokers
  • IFS Logistics
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno