telefony:
tel./fax (32) 211 49 99
kom. 691 465 888
kom. 505 454 247
kom. 691 465 888
kom. 505 454 247
branże:
email:
opis działalności:
FIRMA GROS jest prywatnym przedsiębiorstwem działającym od 1991 roku. SPECJALIZUJEMY się w produkcji urządzeń do wędzenia, parzenia i pieczenia oraz kompleksowym wyposażaniu małych zakładów wędliniarskich oraz wędzarni mięsa, ryb , drobiu, serów i owoców.
WĘDZENIE jest procesem polegającym na omiataniu artykułów spożywczych najczęściej: mięsa, wędlin, drobiu, ryb, serów oraz rzadziej owoców morza i niektórych owoców,
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!
WĘDZENIE jest procesem polegającym na omiataniu artykułów spożywczych najczęściej: mięsa, wędlin, drobiu, ryb, serów oraz rzadziej owoców morza i niektórych owoców,
- dymem wędzarniczym, który powstaje podczas wytleniania - żarzenia drewna liściastego (olcha, buk, dąb, akacja, drzewa owocowe)
- aerozolem uwodnionego ekstraktu dymu wędzarniczego
W ZALEŻNOŚCI od temperatury wędzenia rozróżniamy;
- wędzenie zimne
- wędzenie gorące
- wędzenie dymem
- wędzenie uwodnionym dymem (aerozolem)
WĘDZENIA przeprowadza się celem:
- wydłużenie przydatności do spożycia - konserwowanie
- nadanie charakterystycznego zamachu i smaku - aromatyzowanie
- uzyskanie wymaganej barwy od żółto złotej do ciemnobrązowej - koloryzowanie
PROJEKTUJEMY, produkujemy i sprzedajemy:
- wędzarnie ogrodowe o pojemności 20kg (max temp. 180C)
- wędzarnie dla gastronomii 20kg
- wędzarnie z funkcjami parzenia, pieczenia, suszenia dla sklepów i marketów o poj. 50 kg i dla hipermarketów o poj. 80kg
- wędzarnie z funkcjami parzenia i pieczenia o pojemnościach: 50, 90 i 150kg
- komory wędzarniczo-parzelnicze o pojemnościach; 200, 400 i 600kg (max temp. 120C, bez pieczenia)
SPRZEDAJEMY
- maszyny masarnicze
- piece konwekcyjno-parowe
- części zamienne oraz materiały eksploatacyjne
Projektujemy i wykonujemy również wędzarnie pod INDYWIDUALNE zamówienia klientów.
WYKONUJEMY NAPRAWY I MODERNIZACJE komór wędzarniczych
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno