adres:
ul. Chmielowska 13
27-400 Ostrowiec Świętokrzyski
województwo: świętokrzyskie
powiat: ostrowiecki
NIP: 6612025951
telefony:
tel. (41) 265 10 03
tel. (41) 248 28 03
kom. 606 380 687
opis działalności:
Szanowni Państwo!

Już od trzech pokoleń specjalizujemy się w produkcji sadowniczej, a od ponad 40 lat w produkcji kwaszonek. Produkty z naszego Gospodarstwa cieszące się największą renomą i uznaniem to kapusta kwaszona i ogórki kwaszone. Niepowtarzalny smak naszych kwaszonek zapewnia tradycyjna metoda kwaszenia i surowiec pochodzący wyłącznie z własnych plantacji. Produkowane przez nas jabłka w nowocześnie prowadzonym sadzie przechowywane są w chłodniach do kwietnia-maja. Wyroby nasze znajdują uznanie u wielu stałych odbiorców na terenie województwa świętokrzyskiego, prezentowane były również na licznych wystawach, targach w kraju i zagranicą. Dostawy naszych produktów realizujemy własnym transportem. Posiadamy wdrożone systemy GMP, GHP oraz system zarządzania jakością HACCP. Gospodarstwo nasze jest pod stałym nadzorem SANEPID-u. Posiadamy aktualne badania wszystkich produktów. Wystawiamy faktury VAT.


Produkty

W naszej ofercie:

  • Kapusta kwaszona: pakowana w beczki 120l, wiadra 10kg, wiadra 5kg, wiadra 3kg oraz próżniowo w torebki PAPE 0,5kg i 1kg
  • Ogórki kwaszone: pakowane w beczki 120l, wiadra 7kg oraz próżniowo w torebki PAPE 0,4kg
  • Przecier ogórkowy: pakowany próżniowo w torebki PAPE 0,4kg
  • Kapusta biała: luzem lub w workach 25kg, przechowywana w chłodni
  • Kapusta pekińska: luzem lub pakowana w dowolne opakowania
  • Jabłka: różne odmiany, dowolne opakowania, sprzedaż z własnej chłodni


Technologia wytwarzania naszych produktów podlega ścisłej kontroli zgodnie z rygorystycznymi normami dotyczącymi przetwarzania żywności, z wykorzystaniem nowoczesnych systemów produkcji. Dzięki temu nasz Klient ma pewność, że zawsze otrzyma produkt najwyższej jakości, o wysokich walorach smakowych i spełniający Jego wymagania. Nasze produkty pakowane są w nowoczesnych pakowarkach próżniowych, a Gospodarstwo posiada wdrożone systemy GMP, GHP oraz system zarządzania jakością HACCP.


GMP, czyli Good Manufacturing Practice (Dobra Praktyka Wytwarzania) - oznacza zestaw standardów stosowanych w produkcji przemysłowej i gastronomii. Standardy GMP zapewniają wysoką jakość, czystość użytych surowców i komponentów gotowego produktu. Zapewniają również pełną kontrolę nad jakością i pochodzeniem surowców. Standardy GMP opracowano pierwotnie dla przemysłu farmaceutycznego. Obecnie bywają stosowane przez niektóre firmy kosmetyczne, producentów suplementów odżywczych itp. Stosowanie standardów GMP daje konsumentom większy poziom komfortu i pewność co do wysokiej jakości produktu.


GHP (Good Hygienic Practice) - Dobra Praktyka Higieniczna. Dotyczy wszelkich działań związanych z warunkami i środkami podejmowanymi w celu zapewnienia produkcji bezpiecznej żywności na wszystkich etapach łańcucha produkcji. System ten obejmuje m.in. założenie konstrukcyjno-budowlane obiektów produkcyjnych, dobór odpowiedniego wyposażenia technologicznego i technicznego, procedurę mycia, dezynfekcji, konserwacji maszyn i urządzeń, zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego i odpowiedniej jakości wszystkich surowców, stosowaniu odpowiednich procedur i operacji technologicznych, szkolenie i higienę osobistą pracowników.


HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) - to System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością produktami spożywczymi; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących. W Polsce obowiązek wdrażania systemu HACCP początkowo dotyczył tylko zakładów produkujących wody mineralne oraz żywność specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Obowiązek wdrożenia HACCP we wszystkich firmach sektora spożywczego został wprowadzony wraz z wejściem do Unii Europejskiej w dniu 1 maja 2004.

EDYCJA DANYCH »
zamknij okno