adres:
ul. Ogrodowa 7
63-930 Jutrosin
województwo: wielkopolskie
powiat: rawicki
rok założenia: 1978
telefony:
tel. (67) 268 42 00
branże:
email:główny adres kontaktowy e-mail do firmy
opis działalności:
Pierwsi w Polsce w 1978r. rozpoczęliśmy produkcję grzybów SHII-TAKE. Obecnie produkujemy przerośnięte grzybnią substrakty - o wadze ok 3,5 kg. Z zakupionego u nas substraktu można po kilku dniach zrywać piękne smaczne lecznicze grzyby w całym cyklu ok.075kg. Zainteresowanych informujemy że uprawa tego grzyba jest prosta wymaga tylko pomieszczenia z temperaturą 14-18C oraz 80%-90% wilgotności. Jest to bardzo drogi grzyb jego cena detal wynosi 45-60zł kg SUBSTRAKTY można u nas zakupić 6,50 zł sztuka. POLECAMY GRZYBY SHIITAKE w cenie ok. 30zł(cena hurtowa).

We wrześniu na międzynarodowej wystawie pieczarkalia 2010 w Łosicach na festiwalu kulinarnym zdobyliśmy Grand-Prix za potrawę bigos cygański, gdzie grzyby Shiitake są podstawowym składnikiem. Ze względu na składniki dodawane przy produkcji substraktów nasze grzyby Shiitake są najsmaczniejsze w Europie (ocena kongresu grzybowego w Moskwie 2009r).

BIGOS CYGAŃSKI

Składniki potrawy:
1kg grzybów Shiitake, 1kg grzybów pieczarki lub leśnych, 1kg cebuli 1kg mięsa lub kiełbasy, 1kg czerwonej papryki, 1kg ketchupu bez octu, + mały słoik koncentratu pomidorowego.

Wykonanie
Pieczarki i Shiitake pokroić podsmażyć. Cebulkę pokroić, podsmażyć lekko. Paprykę pokroić, mięso drobno pokroić i podsmażyć. Wszystko zmieszać razem z ketchupem gotując jeszcze przez 30min. W czasie gotowania należy przyprawić solą, pieprzem i innymi przyprawami do smaku. Potrawę na festiwal przygotował uczeń ostatniej klasy tech.rol. we Wrześniu - Piotr Drzażdżyński. Smacznego.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno