adres:
ul. Diamentowa 6
16-400 Suwałki
województwo: podlaskie
powiat: Suwałki
NIP: 8441527203
telefony:
tel./fax (87) 565 41 14
branże:
SIDO Sidorek, Wróblewski Sp.j. - zdjęcie-21941SIDO Sidorek, Wróblewski Sp.j. - zdjęcie-21942SIDO Sidorek, Wróblewski Sp.j. - zdjęcie-21937SIDO Sidorek, Wróblewski Sp.j. - zdjęcie-21938SIDO Sidorek, Wróblewski Sp.j. - zdjęcie-21939SIDO Sidorek, Wróblewski Sp.j. - zdjęcie-21940
email:główny adres kontaktowy e-mail do firmy
opis działalności:
Firma Sido Sidorek Wróblewski Sp.j. w Suwałkach jest producentem kawy naturalnej mielonej, ziarnistej rozpuszczalnej, oraz napoju kawowego 3w1.

Szczegóły oferty:
  • KAWA TRADYCYJNA MIELONA 100g
  • KAWA TRADYCYJNA MIELONA 250g
  • KAWA TRADYCYJNA MIELONA 500g
  • KAWA TRADYCYJNA ROZPUSZCZALNA 100g 
  • KAWA TRADYCYJNA ZIARNISTA 250g
  • KAWA TRADYCYJNA ZIARNISTA 1kg
  • KAWA DOBRA MIELONA 100g
  • KAWA DOBRA MIELONA 250g
  • KAWA DOBRA MIELONA 500g
  • KAWA CLASSICA 250g
  • KAWA SOLARE 250g
  • KAWA DOBRA ROZPUSZCZALNA 100g
  • KAWA KAMEA ARABICA 100% MIELONA 250g
  • KAWA KAMEA ARABICA 100% ZIARNISTA 250g
  • KAWA CARLOS CAFE MIELONA 250g
  • NAPÓJ KAWOWY 3W1

Firma SIDO Sidorek, Wróblewski Sp.j. w Suwałkach pod obecną nazwą funkcjonuje od marca 2001 roku i powstała na bazie dawnego PPHU Sido, którego założycielem był Ryszard Sidorek. Pierwsza partia kawy ziarnistej firmowana przez SIDO została wypalona 10 lipca 1991r., natomiast w grudniu tego samego roku palarnia SIDO jako druga w Polsce uruchomiła produkcję kawy mielonej. Konsumenci bardzo szybko zaakceptowali ten rodzaj kawy ze względu na wygodę i walory smakowe.

Do 1994 roku suwalska kawa umocowała się na rynku lokalnym i rozpoczęła podbój innych regionów kraju. Tragiczna śmierć właściciela była wyzwaniem dla jego żony. Elżbieta Sidorek podjęła kierownictwo nad zakładem i konsekwentnie, krok po kroku, realizowała wcześniej nakreślone plany rozwoju rodzinnej firmy. Wkrótce z pomocą przyszedł jej brat - Jan Wróblewski, stając się partnerem w prowadzeniu przedsiębiorstwa.

Z roku na rok zakład ulegał rozbudowie oraz modernizacji z zastosowaniem najnowszych technologii. Dodać należy, że wciąż powiększał załogę i poszerzał asortyment produkowanej kawy.

W 1997 roku firmie zaczęło robić się ciasno w starej siedzibie. Skorzystano więc z oferty Suwalskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, na terenie której zbudowano nowy zakład o kilkakrotnie większej powierzchni.

Dbałość o ciągły rozwój firmy i zdobywanie nowych rynków na terenie całego kraju, było impulsem do zainstalowania nowoczesnej linii technologicznej i wdrożenia systemu zapewnienia jakości ISO 9000 oraz systemu HACCP, gwarantującego bezpieczeństwo produktów. 

Aktualnie SIDO firmuje kilka asortymentów kawy o różnych walorach smakowych i aromatycznych. Rozpoznanie produktów ułatwia spójna, artystyczna linia szaty graficznej.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno