nazwa firmy:
Froneri Polska Sp. z o.o.
adres:
adres korespondencyjny:
ul. Piaseczyńska 18 (Biuro Komercyjne)
05-555 Kotorydz
05-555 Kotorydz
województwo:
podkarpackie
powiat: mielecki
NIP: 8171665383
rok założenia: 1947
telefony:
tel. (17) 788 55 01
branże:
www:
froneri.pl
email:
opis działalności:
O HISTORII SŁÓW KILKA
Wszystko zaczęło się w kwietniu 1945 na gruzach powojennej Warszawy. Edmund Plewicki, Warszawiak z dziada pradziada, stworzył i przez długie lata kreował niepowtarzalną, pierwszą lodową markę w powojennej Polsce, markę "Zielona Budka". Swojej pasji poświęcił wszystkie siły i zdolności. Nazwa "Zielona Budka", pochodząca od zielonego kiosku po byłej kwiaciarni, pojawiła się samoistnie, nadana z sympatią przez Warszawiaków. Lody były niezwykłe, prawdziwie śmietankowe, ale też i owocowe – ze świeżych polskich owoców sezonowych. Lody uświetniające spacery i spotkania rodzinne Warszawiaków, symbol odnowy i lepszego jutra.
Dzięki produkcji i dystrybucji najwyższej jakości produktów, lody Zielonej Budki na stałe zdobyły zaufanie kilku pokoleń Polaków. W związku z tym, że smakoszy i odbiorców naszych lodów ciągle przybywało, w 1992 roku w Aninie została wybudowana fabryka lodów, w której rozpoczęto produkcję na skalę przemysłową. Znacznie rozszerzono asortyment produkowanych lodów familijnych i gastronomicznych, jak również rozpoczęto produkcję lodów impulsowych. Z czasem fabryka zaczęła zatrudniać od 150 do 350 pracowników, w zależności od pory roku.
OFERTA
Nasza oferta jest bardzo bogata, dlatego w celu poznania szczegółów na jej temat - zapraszamy na stronę internetową.
W naszej propozycji znajdą Państwo tzw. lody impulsowe, a w nich znane każdemu lody ibiza czy tytany, również jako multipaki. Posiadamy lody duże, familijne, także torty lodowe, lody gastronomiczne, mleczne z sosami, zakręcone czy sorbety.
DLA BIZNESU
Zapraszamy do zapoznania się z mapą sprzedaży i dystrybucji naszych produktów. Jeśli jesteście Państwo zainteresowani współpracą, zapraszamy do zakładki Zostań Partnerem.
CERTYFIKATY
Posiadamy Certyfikat Systemu Zarządzania Jakością PN-EN ISO 9001:2001. HACCP zgodny z normą PN-EN ISO 22 000:2006 Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności nadany przez PCBC w zakresie projektowania, produkcji i sprzedaży lodów oraz Certyfikat International Food Standards na poziomie Higer Level nadany przez DQS Polska. Ponadto posiadamy certyfikat BRC-Global Standar Food na najwyższym poziomie "A" nadanym przez brytyjską jednostkę certyfikującą EFSIS. Od 2005 roku posiadamy certyfikat Sytemu Zarządzania Środowiskowego PN-EN ISO 14 001:2005.
Zapraszamy na naszą stronę internetową, gdzie zapoznają się Państwo ze wszystkimi szczegółami, znajdziecie też przepisy choćby na desery lodowe czy strefę przeznaczoną dla dzieci. Jesteśmy też na facebook'u!
Wszystko zaczęło się w kwietniu 1945 na gruzach powojennej Warszawy. Edmund Plewicki, Warszawiak z dziada pradziada, stworzył i przez długie lata kreował niepowtarzalną, pierwszą lodową markę w powojennej Polsce, markę "Zielona Budka". Swojej pasji poświęcił wszystkie siły i zdolności. Nazwa "Zielona Budka", pochodząca od zielonego kiosku po byłej kwiaciarni, pojawiła się samoistnie, nadana z sympatią przez Warszawiaków. Lody były niezwykłe, prawdziwie śmietankowe, ale też i owocowe – ze świeżych polskich owoców sezonowych. Lody uświetniające spacery i spotkania rodzinne Warszawiaków, symbol odnowy i lepszego jutra.
Dzięki produkcji i dystrybucji najwyższej jakości produktów, lody Zielonej Budki na stałe zdobyły zaufanie kilku pokoleń Polaków. W związku z tym, że smakoszy i odbiorców naszych lodów ciągle przybywało, w 1992 roku w Aninie została wybudowana fabryka lodów, w której rozpoczęto produkcję na skalę przemysłową. Znacznie rozszerzono asortyment produkowanych lodów familijnych i gastronomicznych, jak również rozpoczęto produkcję lodów impulsowych. Z czasem fabryka zaczęła zatrudniać od 150 do 350 pracowników, w zależności od pory roku.
OFERTA
Nasza oferta jest bardzo bogata, dlatego w celu poznania szczegółów na jej temat - zapraszamy na stronę internetową.
W naszej propozycji znajdą Państwo tzw. lody impulsowe, a w nich znane każdemu lody ibiza czy tytany, również jako multipaki. Posiadamy lody duże, familijne, także torty lodowe, lody gastronomiczne, mleczne z sosami, zakręcone czy sorbety.
DLA BIZNESU
Zapraszamy do zapoznania się z mapą sprzedaży i dystrybucji naszych produktów. Jeśli jesteście Państwo zainteresowani współpracą, zapraszamy do zakładki Zostań Partnerem.
CERTYFIKATY
Posiadamy Certyfikat Systemu Zarządzania Jakością PN-EN ISO 9001:2001. HACCP zgodny z normą PN-EN ISO 22 000:2006 Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności nadany przez PCBC w zakresie projektowania, produkcji i sprzedaży lodów oraz Certyfikat International Food Standards na poziomie Higer Level nadany przez DQS Polska. Ponadto posiadamy certyfikat BRC-Global Standar Food na najwyższym poziomie "A" nadanym przez brytyjską jednostkę certyfikującą EFSIS. Od 2005 roku posiadamy certyfikat Sytemu Zarządzania Środowiskowego PN-EN ISO 14 001:2005.
Zapraszamy na naszą stronę internetową, gdzie zapoznają się Państwo ze wszystkimi szczegółami, znajdziecie też przepisy choćby na desery lodowe czy strefę przeznaczoną dla dzieci. Jesteśmy też na facebook'u!
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno