05-480 Karczew
03-904 Warszawa
Fiori Foods specjalizuje się w produkcji świeżych, głęboko mrożonych makaronów. Produkcja oparta jest na najlepszych recepturach oraz inwencji naszych technologów produkcji.
Bazujemy na oryginalnych recepturach i starannie dobieranych surowcach pochodzących w znacznej większości z Włoch. Są to naturalne składniki bez dodatku chemii. Głównym składnikiem naszych produktów jest jedna z najlepszych i najzdrowszych gatunków mąki pszennej, włoska mąka semolina di grano duo z pszenicy durum. Zawiera ona więcej białka, tłuszczy oraz witamin i składników mineralnych, fosforu, potasu, żelaza, miedzi, manganu, cynku, a także witamin z grupy B (B1,B2,B5,B6) oraz kwasu foliowego niż zwykła mąka pszenna. Zawiera też luteinę, która jest bardzo istotna dla wzroku – chroni oczy przed uszkodzeniem przez wolne rodniki.
Oferujemy następujące świeże, głęboko mrożone produkty:
- makarony włoskie: tagliatelle, spaghetti, strozzapreti, papardelle, penne rigate, tagliolini (białe, szpinakowe, atramentowe, pomidorowe, czekoladowe)
- makarony dietetyczne: jaglane, orkiszowe, gryczane, pełnoziarniste
- makarony kuchni azjatyckiej: soba, udon, ramen
- makarony wegańskie (bez zwartości jaj)
Opakowania
- Makarony pakowane są w kartony po 2 kg, w każdym jest 16 porcji po 125 g (makarony długie). Sugerowany czas gotowania 2 – 3 minuty.
- Gnocchi pakowane są w kartony po 2 kg, sugerowany czas gotowania 4 – 6 minut.
- Ravioli pakowane są w kartony po 2 kg, sugerowany czas gotowania 4 -5 minut.