ALFA
kom. 692 132 275
W przyrodzie znajdują się substancje, które mają zbawienny wpływ na ludzkie zdrowie. Owoce wybranych gatunków roślin, a także miód to od wieków znane źródło cennych składników. Trudność w ich pełnym wykorzystaniu polega na odkryciu sposobu, który pozwoli zachować jak najwięcej wartościowych substancji, co w konsekwencji przyczyni się do przyswojenia ich w jak największym stopniu przez organizm człowieka.
Suplement diety Alfa składa się z soków z owoców aronii i czarnej porzeczki oraz miodu. Czarna porzeczka i aronia kryją w sobie wiele cennych składników mających znakomity wpływ na ludzki organizm. Jednak po zerwaniu owoców, znaczna ich część ulega degradacji.
Naukowcy współpracujący z firmą ALFA opracowali metodę aktywacji witamin i minerałów, dzięki której ponad 90% korzystnie działających substancji zawartych w owocach aronii, czarnej porzeczki oraz miodzie – zostaje przyswojonych przez organizm człowieka.
ALFA SUPLEMENT DIETYPowstaje poprzez zastosowanie unikatowej formuły jonizacji opracowanej przez naukowców gwarantującej trwałość i skuteczność naturalnych składników. Do produkcji używane są najwyższej jakości koncentraty owocowe z czarnej porzeczki i aronii z dodatkiem miodu pszczelego. Produkt odznacza się wysoką zawartością witaminy C oraz polifenoli, jodu, selenu, kwasu bursztynowego. Według badań:
ARONIA jest znakomitym źródłem wielu cennych substancji czynnych (antocyjanów), witamin (C, B2, B6, PP, P, E, karotenu, czyli prowitaminy A), mikroelementów (molibdenu, manganu, miedzi, boru, jodu, kobaltu, wapnia) oraz błonnika i pektyn.
CZARNA PORZECZKA to źródło witamin z grupy B, prowitaminy A, biotyny i kwasu foliowego oraz wielu soli mineralnych, w tym szczególnie potasu, żelaza, wapnia, magnezu oraz rzadkich mikroelementów, takich jak mangan, bor i jod. Ponadto owoce czarnej porzeczki zawierają cenne kwasy organiczne, pektyny, olejki eteryczne, garbniki oraz przeciwnowotworowy karotenoid - luteinę.
MIÓD PSZCZELI składa się głównie z fruktozy, glukozy i wody. Zawiera również inne cukry i enzymy śladowe, minerały (wapń, miedź, żelazo, magnez, mangan, fosfor, potas)
witaminy(B1, B2, B5, B6), antyoksydanty i aminokwasy.
WITAMINA C pełni istotną rolę w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Wchodzi w skład jednego z podstawowych układów „zmiatających” wolne rodniki. Inaczej mówiąc posiada działanie przeciwutleniające, to znaczy chroni komórki przed szkodliwym i uszkadzającym działaniem wolnych rodników. Witamina C jest niezbędna do tworzenia kolagenu – podstawowego składnika skóry, tkanki łącznej i tkanki chrzestnej. Ponadto kwas askorbinowy jest między innymi konieczny do syntezy noradrenaliny. Witamina C musi być dostarczana z zewnątrz, gdyż organizm ludzki nie posiada możliwości syntezy jej z innych składników.
NIACYNA WIT B3 jest potrzebna do syntezy takich hormonów jak estrogeny, progesteron, testosteron, kortyzon, tyroksyna i insulina. Jest konieczna do prawidłowego funkcjonowania mózgu i obwodowego układu nerwowego