adres:
Łącko 761
33-390 Łącko
województwo: małopolskie
powiat: nowosądecki
NIP: 7342975731
telefony:
tel./fax (18) 444 69 86
email:główny adres kontaktowy e-mail do firmy
opis działalności:

Sądecka Grupa Producentów Owoców i Warzyw „Owoc Łącki” Sp. z o.o.  z siedzibą w Łącku, zrzesza 90 udziałowców o wspólnym areale 400 ha. W swojej pracy staramy się łączyć tradycję, wiedzę i kunszt sadowników z nowoczesnością i profesjonalizmem. W procesie tworzenia produktów wykorzystujemy najnowszy sprzęt i technologie, które używane są zarówno przy pracach w sadach, jak i w procesie przechowywania i sortowania.
Grupa „Owoc Łacki” ma pełną kontrolę nad owocami, które trafiają do odbiorców  i dzięki temu oferuje klientom najwyższej jakość produkt. Nasze jabłka i gruszki w pełnej gamie odmianowej oraz produkowane z nich soki od lat cieszą się uznaniem konsumentów.



PROFESJONALNY SPRZĘT

Grupa wyposażona jest w linię sortowniczą z rozładunkiem wodnym do wstępnego sortowania owoców, która umożliwia nam przesortowanie dużej ilości towaru, pod względem jakości, koloru i kalibru w krótkim okresie czasu oraz linię do pakowania jabłek w woreczki foliowe.

PRZECHOWALNIA OWOCÓW

Aktualnie posiadamy 39 komór chłodniczych z kontrolowaną atmosferą, dzięki czemu owoce zachowują swoje walory zarówno odżywcze, jak i smakowe. Komory  mieszczą  7000 ton owoców. Do każdej z nich wchodzi ok. 180-190 ton jabłek.

WYSOKA JAKOŚĆ

To co charakteryzuje Grupę, to wysokiej klasy produkt co potwierdzają regularne badania prowadzone przez niezależne instytucje oraz certyfikaty Glogal G.A.P. i HACCP.

PROFESJONALNY SPRZĘT

Przetwórnia została wyposażona w najnowocześniejsze dostępne urządzenia do produkcji koncentratów, sterowane automatycznie. Pozwala to na uzyskanie zdolności produkcyjnej na poziomie 400 ton na dobę jabłek i 200 ton na dobę owoców miękkich. Zakład posiada pełną infrastrukturę techniczną zapewniającą stabilny rozwój i możliwość prowadzenia skomplikowanych procesów produkcyjnych z zachowaniem zasad i rygorystycznych przepisów ochrony środowiska naturalnego.

Aktualnie wdrożona jest również produkcja soków mętnych. Z racji sposobu przerobu owoców oraz braku dodawania środków konserwujących wyrób ten można zaliczyć jako klasę premium na spożywczym rynku zbytu.

WYSOKA JAKOŚĆ

Przedsiębiorstwo stale doskonali nie tylko infrastrukturę techniczną, ale również metody zarządzania wprowadzając systemy zarządzania jakością i systemy zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Wysoki standard produktów i zakładu powierdzają certyfikaty: IFS Food Certificate oraz Certificate_BRC.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Więcej informacji o grupie i produktach znajdziecie Państwo na naszej stronie internetowej.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno