adres:
ul. Środkowa 89
63-460 Biskupice Ołoboczne
województwo: wielkopolskie
powiat: ostrowski
NIP: 9680335588
rok założenia: 1991
telefony:
tel. (62) 767 67 67
fax (62) 767 81 31
branże:
TASOMIX - zdjęcie-8029TASOMIX - zdjęcie-8030TASOMIX - zdjęcie-8031TASOMIX - zdjęcie-8032TASOMIX - zdjęcie-8033TASOMIX - zdjęcie-8034
email:główny adres kontaktowy e-mail do firmy
opis działalności:
TASOMIX należy do czołówki krajowych producentów pasz. To nowoczesna i w pełni zautomatyzowana wytwórnia pasz i koncentratów dla zwierząt.

Tasomix to rodzinna firma posiadająca w 100% polski kapitał. Wytwórnia powstała w marcu 1991 roku. Od tej chwili następuje też jej dynamiczny rozwój i rosnąca z roku na rok produkcja pasz. W maju 2008 roku otwarto drugi zakład produkcyjny, który dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii i innowacyjnych rozwiązań pozwala na zaliczenie wytwórni do jednej z najnowocześniejszych w Polsce.

Nasze mieszanki paszowe charakteryzują się bardzo dobrym zbilansowaniem składników pokarmowych i produkowane są w oparciu o najwyższej jakości zboża i komponenty paszowe. Gwarantuje to maksymalne wykorzystanie materiału genetycznego zwierząt przy jednocześnie niskim zużyciu paszy.

Dzięki zaangażowaniu, doświadczeniu i pasji wielu ludzi w 2009 roku powstał obiekt doświadczalny. Dzięki niemu możemy wciąż pracować nad udoskonalaniem naszych receptur tak, aby spełniały one oczekiwania hodowców i zaspokajały wciąż zmieniające się wraz z ich potencjałem genetycznym potrzeby żywieniowe zwierząt.

Firma TASOMIX to również fachowe doradztwo w dziedzinie żywienia i hodowli zwierząt. Najwyższą jakość naszych produktów gwarantuje wysoko wykwalifikowana kadra, nowoczesna technologia poparta wieloletnim doświadczeniem, nowoczesny park maszynowy oraz funkcjonowanie zgodnie z zasadami Zintegrowanego Systemu Zarządzania jakością.

W trosce o wysoką jakość naszych produktów pasze poddawane są zabiegowi HIGIENIZACJI. Jest to oparty o nowoczesną technologię proces obróbki termicznej w zamkniętym cyklu produkcyjnym. W ściśle kontrolowanej przez komputer temperaturze (70-95st.C) przez okres 120s. proces ten umożliwia produkcję najwyższej jakości paszy, w której zawartość grzybów redukowana jest od 200 do 300-krotnie, a bakterii 100-krotnie. Ponadto, dzięki temu zabiegowi pasza jest całkowicie wolna od bakterii z rodzaju Salmonella.

PRODUKTY


Zapraszamy na naszą stronę internetową.

EDYCJA DANYCH »
zamknij okno