adres:
Szczodrowo 13
64-000 Kościan
województwo: wielkopolskie
powiat: kościański
NIP: 6980006232
rok założenia: 1990
telefony:
tel. (65) 512 39 19
tel. (65) 511 98 41
branże:
Lomania Polsko-Francuska Sp. z o.o. - zdjęcie-87394Lomania Polsko-Francuska Sp. z o.o. - zdjęcie-87395Lomania Polsko-Francuska Sp. z o.o. - zdjęcie-87393Lomania Polsko-Francuska Sp. z o.o. - zdjęcie-87391Lomania Polsko-Francuska Sp. z o.o. - zdjęcie-87392Lomania Polsko-Francuska Sp. z o.o. - zdjęcie-87390
email:główny adres kontaktowy e-mail do firmy
opis działalności:

Lomania zajmuje się przetwórstwem warzywi owoców, główny nacisk kładąc na pieczarki. Prowadzimy dystrybucję świeżych grzybów, ale też oferujemy je w wersji częściowo przetworzonej lub w postaci gotowych wyrobów spożywczych. W asortymencie mamy:

• pieczarki blanszowane,
• pieczarki pasteryzowane,
• pieczarki sterylizowane.

Przetwórstwo pieczarek obejmuje też przygotowywanie produktów gotowych do spożycia po podgrzaniu lub przeznaczonych do wykorzystania jako składnik innych potraw. Są to najczęściej grzyby odpowiednio rozdrobnione, poddane obróbce termicznej i uzupełnione ziołami czy dodatkiem cebuli lub sosu. Oferujemy bogaty wybór gotowych produktów gastronomicznych, a także wytwarzamy podłoża dla producentów pieczarek w Polsce.

Przedsiębiorstwo Lomania prowadzi skup i przetwórstwo warzyw (głównie pieczarek) od 1990 roku. Wśród produktów oferowanych przez przetwórnię warzyw znajdują się zarówno pieczarki świeże, jak i poddane obróbce. Wśród nich znajdziecie Państwo między innymi propozycje będące świetnymi półproduktami do wytwarzania wyrobów gastronomicznych oraz gotowe produkty spożywcze takie jak np. farsz pieczarkowy czy pieczarki trifolati. Niezależnie jednak, który z artykułów Państwa interesuje, możecie mieć pewność, że w naszej przetwórni warzyw macie do czynienia z wyrobami najwyższej jakości.

Spośród wyrobów gotowych, które oferuje nasza przetwórnia warzyw, na szczególną uwagę zasługują:

  • farsz pieczarkowy – pieczarki z dodatkiem cebuli i przypraw,
  • pieczarki w sosie greckim  – w sosie pomidorowym z dodatkiem ziół i przypraw,
  • pieczarki marynowane – w zalewie z dodatkiem octu, cukru oraz warzyw i przypraw,
  • pieczarki trifolati – podsmażone z dodatkiem czosnku i natki pietruszki,
  • pieczarki la proven

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY !
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno