adres:
ul. Wrocławska 1
58-100 Świdnica
województwo: dolnośląskie
powiat: świdnicki
NIP: 8842413698
telefony:
tel./fax (74) 852 20 30
Pamiętajcie, że codziennie serwujemy coś innego ! Czekamy na wołowinożerców !Wpadajcie na Zupę PHO, pyszny wietnamski rosół z wołowinąRestauracja WołoWina - zdjęcie-82137Restauracja WołoWina - zdjęcie-82138Restauracja WołoWina - zdjęcie-82139Restauracja WołoWina - zdjęcie-82140
opis działalności:
Dowóz GRATIS!!! na terenie Świdnicy przy zamówieniach powyżej 30 zł, zapraszamy do składania zamówień (74) 852 20 30.

Światowa kuchnia, ciekawe smaki. Zainspirowani alternatywnymi dziedzinami kuchni, zakochaliśmy się w STREET-FOOD.
Kochamy jeść smacznie i dobrze. W menu znajdziemy kuchnię amerykańską, włoską i śródziemnomorską. Wybierzemy się w podróż na Bliski Wschód, zahaczając o Japonię, Meksyk czy Hiszpanię.

Nasza MENU:

Startery
  • Krewetki - krewetki smażone ze świeżym czosnkiem i chili w białym winie, podawane z pieczywem własnego wypieku
  • Bruschetta z wołowiną - wołowina smażona w cieście panko, podawana z oliwikami i suszonymi pomidorami na pieczywie własnego wypieku
  • Chipsy z batatów - cienko krojone bataty, posypane serem feta i świeżą kolendrą
  • Hummus z pita - tradycyjny hummus przygotowany według oryginalnej libańskiej receptury, podawany z dwiema świeżymi bułkami pita własnego wypieku
  • Carpacio - wyśmienita polędwica wołowa, podawana z włoskim parmezanem i świeża rucolą skropiona oliwą truflową 


Pizza (Tradycyjne włoskie ciasto tylko z najwyższej jakości składników):

  • Pizza margeritta - włoskie ciasto, połączone z domowym sosem pomidorowym, serem mozzarella i ziołami 
  • Pizza capriciosa - włoskie ciasto, połączone z domowym sosem pomidorowym, serem mozzarella, pieczarkami i szynką 
  • Pizza parma - włoskie ciasto, połączone z domowym sosem pomidorowym, serem mozzarella, szynką parmeńską i rucolą
  • Pizza własna - włoskie ciasto, połączone z domowym sosem pomidorowym, serem mozzarella i dodatkami według Twojego gustu


Burgery (100% sezonowanej wołowiny od lokalnych dostawców, podawanej w bułkach wypiekanych codziennie rano przez piekarza WołoWiny):

  • Burger Aioli - 100 % sezonowanej wołowiny z sałatą, pomidorem, serem cheddar, ogórkiem i domowym sosem Aioli, podawany w świeżo wypiekanej bułce i grubo krojonymi frytkami
  • Burger mexicana - 100 % sezonowanej wołowiny z sałatą, pomidorem, ogórkiem, papryczką Jalapeno i domowym sosem Aioli, podawany w świeżo wypiekanej bułce i grubo krojonymi frytkami
  • Burger dnia


Pasty

  • Tagiatele z polędwicą i grzybami - makaron tagiatelle w sosie śmietanowym, z polędwicą i podgrzybkami
  • Tagiatele z krewetkami - makaron tagiatelle z krewetkami w lekkim winnym sosie i aromatycznymi ziołami
  • Pappardelle z kurczakiem i gorgonzola - makaron pappardelle z grillwaonym kurczakiem w delikantym sosie gorgonzola i aromatycznymi ziołami 

Zupy
  • Rosół - delikatny bulion z makaronem 
  • Krem z pomidorów - łagodny krem podawany z wiórkami sera mozarella 
  • Zupa dnia

Sałatki (Do każdej sałatki podajemy świeżo wypiekaną włoską focaccię oraz owocowy sos vinegrette):
  • Sałatka z kozim serem - świeża sałata z marynowanymi warzywami, podawana z karmelizowanym burakiem i serem kozim 
  • Sałatka z kurczakiem i parmezanem - świeża sałata z marynowanymi warzywami, podawana z grillowanym kurczakiem i włoskim parmezanem 
  • Sałatka na focacci z polędwicą wołową - świeżo wypieczona włoska focaccia podawana z mieszanką sałat, pomidorkami cherry, serem mozzarella i delikatną polędwicą wołową  

Steki (Wspieramy polski biznes dlatego mięso kupujemy od lokalnych dostawców!)
  • Stek z antrykotu  soczyste mięso wołowe podawane z grubo krojonymi frytkami,mieszanymi sałatami i masłem rozmarynowym 
  • Stek z rostbefu - soczyte mięso wołowe podawane z chipsami z batatów, mieszanymi sałatami i domowym sosem Aioli 
  • Stek z polędwicy - soczyste mięso wołowe podawane z grubo krojonymi frytkami,mieszanymi sałatami i sosem z zielonego pieprzu  

Alternatywy
  • Filet z łososia - grillowany filet z łososia, podawany z musem z groszku i ziemniaków oraz mieszanymi sałatami
  • Fish and chips - Dorsz w panierce z panko, podawany z grubo krojonymi frytkami i domowym sosem Aioli
  • Filet z kurczaka - grillowana pierś z kurczaka, podawana z mieszanymi sałatami, świeżo krojonymi frytkami i domowym sosem Aioli
  • Polędwiczka wieprzowa - Eskalopki wieprzowe w sosie podgrzybkowym, podawane z mieszanymi sałatami i pieczonymi ziemniakami 

Desery
  • Deser w słoiku - krem mascarpone z ciastkiem i musem z owoców sezonowych
  • Sernik - domowy sernik z mascarpone i białą czekoladą
  • Deser dnia
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno