adres:
ul. Piaskowa 12
64-212 Siedlec
województwo: wielkopolskie
powiat: wolsztyński
NIP: 9231465643
rok założenia: 1992
telefony:
tel. (68) 384 83 60
fax (68) 384 80 04
email:główny adres kontaktowy e-mail do firmy
opis działalności:
Firma Przetwórstwo Ryb-Warzyw Piątek Sp.j. i ZPCH w Siedlcu powstała w 1992 roku i jest Firmą Rodzinną. W tym samym roku rozpoczęto produkcję.

W swej działalności firma łączy bogate doświadczenia technologiczne i organizacyjne zdobyte na przestrzeni lat z wymogami nowoczesnego zakładu początku XXI wieku. Działalność produkcyjna z roku na rok jest powiększana o nowe asortymenty i doskonalona.

Uzupełniany i modernizowany park maszynowy pozwala na prowadzenie nowoczesnej i wydajnej produkcji o bardzo wysokich parametrach jakościowych. Firma specjalizuje się w produkcji wyrobów bez konserwantów, co świadczy o wysokim standardzie higienicznym na produkcji.

Firma współpracuje z wiodącym na rynku Kontrahentem niemieckim firmą Homann, a także z Kontrahentami z Holandii, Danii, Szwecji i Norwegii. Firma jest firmą prężnie rozwijającą się. Nasi odbiorcy są zadowoleni z naszych usług, o czym świadczy zwiększenie produkcji zarówno pod kątem ilościowym jak i pod kątem rodzaju produkowanych przez nas wyrobów. Dzięki naszej pracy i wysokiej jakości naszych wyrobów rozpoczęliśmy w roku 2011 współpracę z firmą Lisner produkując dla tej firmy ok. 70 asortymentów przeznaczonych zarówno na rynek krajowy jak i zagraniczny. Zakład mieści się na obszarze wielkości 17.215 m2 z czego 10.000 m2 to budynki produkcyjne, bądź ściśle związane z produkcją. Zakład zatrudnia w zależności od sezonu od 500 do 600 pracowników.

Dzięki podjętym przez zakład przedsięwzięciom firma uzyskała w styczniu 2000r. uprawnienia do eksportu przetworów rybnych do krajów UE, USA, Kanady. Ponadto od 2004 roku firma posiada certyfikowany standard IFS (poziom wyższy), od  2007 roku dodatkowo standard BRC, a w 2009 uzyskała certyfikat na standard MSC.

Zakład posiada 6 hal produkcyjnych, w których w zależności od wielkości i rodzaju produkowanego asortymentu znajdują się jedna, dwie lub trzy linie produkcyjne. Są to następujące linie:
  • linie do produkcji marynat zimnych i opiekanych w słoikach
  • linia do produkcji marynat zimnych i opiekanych w pudełkach
  • linia do produkcji wyrobów w olejach w słoikach
  • linia do produkcji śmietan
  • linie do produkcji wyrobów żelatynowych
  • linia do produkcji wyrobów olejowych lub koreczków śledziowych w sosach i zalewach pakowanych w pudełka
Ponadto firma posiada wiele innych pomieszczeń jak między innymi: mroźnie, chłodnie surowców, półproduktów, wyrobów gotowych, osobne magazyny dla dodatków chłodzonych i nie chłodzonych oraz dla opakowań, laboratorium fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne.

Firma stara się zapewnić najwyższą jakość produkowanych wyrobów poprzez przestrzeganie reguł GMP, GHP oraz ścisłe przestrzeganie wymogów systemu ACCP HACCP. Pracownicy firmy odpowiedzialni za nadzór nad systemem HACCP na bieżąco weryfikują wprowadzone plany HACCP, co zapewnia nadzór nad wszystkimi stwierdzanymi zagrożeniami w czasie produkcji.
Dzięki temu produkujemy żywność bezpieczną dla klientów.

W produkcji naszej kierujemy się polityką jakości, w której nadrzędnym zadaniem jest produkowanie wyrobów bezpiecznych dla zdrowia i życia naszych klientów, spełniających ściśle określone standardy higieniczne zgodne z obowiązującymi normami oraz zaspokajających wszystkie oczekiwania i potrzeby naszych klientów. Nasze działania podyktowane są troską o zaufanie klienta do naszej firmy i wyrobów przez nią produkowanych.

Należy podkreślić, iż polityka jakości jest znana wszystkim naszym pracownikom i jest przez nich systematycznie realizowana. W celu zapewnienia wysokiej jakości naszych wyrobów zakład prowadzi szereg szkoleń i innych działań doskonalących zarówno produkcję jak i infrastrukturę.

OFERTA
  • Ryby w oleju
  • Marynaty octowe
  • Ryby w sosach
  • Wyroby w żelatynie
  • Linia wyrobów Przekąski Szefa
Zapraszamy na naszą stronę internetową.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno