nazwa firmy:
Zakłady Mięsne VIANDO Sp. z o.o. Sp.komandytowa
telefony:
tel./fax (52) 567 59 69
branże:
www:
viando.pl
email:
opis działalności:
Zakłady Mięsne Viando powstały w 1992 roku jako rodzinna firma Państwa Alojzego i Wandy Szczupaków. Produkowane przez Zakłady wyroby początkowo były dostępne w sieci regionalnych punktów sprzedaży, w tym także w pierwszych sklepach firmowych. Już rok później wyroby z Radojewic trafiły do mieszkańców innych regionów Polski. Bogata oferta i wysoka jakość wędlin szybko zdobyły uznanie naszych Klientów. To właśnie dla nich firma Viando stworzyła sieć własnych sklepów, między innymi w Inowrocławiu, Bydgoszczy, Toruniu, Poznaniu. Dziś sieć liczy ponad 50 placówek i planowane jest otwarcie kolejnych sklepów. Swoje wyroby Viando sprzedaje również bezpośrednio sieciom handlowym i sklepom detalicznym. Ponad 18 lat rozwoju firmy zaowocowało licznymi sukcesami zarówno w sferze produkcyjnej, jak i handlowej. Na przełomie lat 2010/2011 Zakłady Mięsne Viando zostały przekształcone w Sp. z o.o. Sp.komandytową.
Gwarancją jakości mięsa przerabianego w Zakładach Mięsnych VIANDO jest między innymi wysoki udział dostaw surowca z własnej hodowli trzody chlewnej, która sięga 20 tys. sztuk trzody rocznie.
Wysoka jakość oraz wyśmienity smak wyrobów VIANDO zostały wielokrotnie nagradzane. Do najbardziej znaczących nagród zaliczyć można m.in. "Złote Medale" MTP POLAGRA FOOD przyznane Zakładom Mięsnym VIANDO za: kiełbaski Smerfy (1998 r.), kiełbasę Polską Pieczoną (1999 r.) i parówkową Extra (2000 r.). Ponadto firma jest laureatem tytułu "Polski Producent Żywności" za kiełbasę Polską Pieczoną, przyznanego jej w 1998 r. przez Stowarzyszenie im. E. Kwiatkowskiego w Poznaniu. Jako jedne z nielicznych w branży mięsno-wędliniarskiej ZM VIANDO posiadają również Znaki Jakości "Q". Tajemnica niepowtarzalnego smaku i wyglądu naszych wędlin tkwi w staropolskich, oryginalnych recepturach opartych na naturalnych przyprawach: soli, pieprzu, czosnku i majeranku.
Zapraszamy na naszą stronę internetową.
Gwarancją jakości mięsa przerabianego w Zakładach Mięsnych VIANDO jest między innymi wysoki udział dostaw surowca z własnej hodowli trzody chlewnej, która sięga 20 tys. sztuk trzody rocznie.
Wysoka jakość oraz wyśmienity smak wyrobów VIANDO zostały wielokrotnie nagradzane. Do najbardziej znaczących nagród zaliczyć można m.in. "Złote Medale" MTP POLAGRA FOOD przyznane Zakładom Mięsnym VIANDO za: kiełbaski Smerfy (1998 r.), kiełbasę Polską Pieczoną (1999 r.) i parówkową Extra (2000 r.). Ponadto firma jest laureatem tytułu "Polski Producent Żywności" za kiełbasę Polską Pieczoną, przyznanego jej w 1998 r. przez Stowarzyszenie im. E. Kwiatkowskiego w Poznaniu. Jako jedne z nielicznych w branży mięsno-wędliniarskiej ZM VIANDO posiadają również Znaki Jakości "Q". Tajemnica niepowtarzalnego smaku i wyglądu naszych wędlin tkwi w staropolskich, oryginalnych recepturach opartych na naturalnych przyprawach: soli, pieprzu, czosnku i majeranku.
OFERTA
Zapraszamy na naszą stronę internetową.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno