adres:
ul. Roźwienicka 15 Widna Góra
37-500 Jarosław
województwo: podkarpackie
powiat: jarosławski
NIP: 7920001332
telefony:
tel. (16) 621 91 43
fax (16) 624 17 72
opis działalności:
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Szarek" jest firmą rodzinną założoną w 1991 roku. W początkowym okresie działalności dokonywano w nim uboju 2-3 sztuk trzody chlewnej dziennie, by następnie – z powodu wzrastającego popytu na produkowane mięsa i wędliny - w ciągu kilku lat tę liczbę zwielokrotnić. Jednocześnie z rozszerzeniem rynku zbytu nastąpiła potrzeba rozbudowy i doskonalenia przedsiębiorstwa. Proces rozwoju jest nieustanny. Można powiedzieć, choć zabrzmi to kolokwialnie, że zakład: rozwijał się, rozwija się i będzie się rozwijał. Szczególnym wyzwaniem było dostosowanie zakładu do działalności na rynku Unii Europejskiej. W latach 2000-2004 przeprowadzono gruntowną modernizację i rozbudowę. W roku 2004 wdrożono system jakości HACCP, a w kwietniu 2005 roku uzyskaliśmy uprawnienia do handlu na rynkach Unii Europejskiej.

Pomimo potrzeby unowocześniania przedsiębiorstwa, dyktowanej przez prawa rynku i wymogi Unii Europejskiej, jedno jest u nas niezmienne - niezmienna jest dla nas tradycja, która każe nam produkować wyroby najwyższej jakości, oparte na dawnych recepturach, sprzedawać zawsze świeże mięso, przedkładać dobro klienta nad własny zysk, utwierdzać firmę w solidności i niezawodności, po prostu dbać o klienta pod każdym względem, ale przede wszystkim o to, aby mógł u nas kupić smaczne i zdrowe wyroby. Dzięki temu logo naszej firmy kojarzy się z dobrymi wyrobami. Tego prawa, tej tradycji staramy się pilnie przestrzegać, bo zdajemy sobie sprawę, że jego zmiana pociągnęłaby za sobą nieodwracalne konsekwencje.

Świeże i wysokiej jakości mięsa zawdzięczamy zakładowej ubojni wieprzowo-wołowej, a także rolnikom. Trzodę, która trafia do naszej ubojni skupujemy od gospodarzy posiadających małe hodowle w czystym ekologicznie województwie podkarpackim. Jak już wspomniałem nasze wyroby charakteryzują się wysoką jakością i niepowtarzalnym smakiem, osiąganym nie tylko za sprawą odpowiednich receptur i wykwalifikowanej kadry pracowników, ale także za sprawą tego, że wędzenie odbywa się dawnym sposobem w komorach przy użyciu dymu pochodzącego ze spalania drewna twardego (buku, dębu).

W naszej ofercie znajduje się około 90 gatunków wyrobów wędliniarskich. Godne polecenia są wszystkie nasze produkty, ale szczególną renomę posiadają: kiełbasa wiejska, szynka swojska, boczek wiejski, boczek pieczony z czosnkiem, szaszłyk, udziec pieczony, prosię pieczone, polędwica faszerowana, karczek faszerowany. Wiele naszych wyrobów zostało również nagrodzonych.
Nasze produkty sprzedajemy hurtownikom na terenie miast i okolic: Jarosławia, Przemyśla, Przeworska, Radymna, Sieniawy, Pruchnika, Krasiczyna. Ponadto można je nabyć w sklepie firmowym w tuż obok zakładu.

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą na naszej stronie internetowej.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno