adres:
ul. Wiejska 7
08-330 Kosów Lacki
województwo: mazowieckie
powiat: sokołowski
NIP: 8231445462
rok założenia: 1994
telefony:
tel. (25) 787 19 69
fax (25) 787 19 67
email:główny adres kontaktowy e-mail do firmy
opis działalności:
Dwaj bracia Zakrzewscy rozpoczęli własną działalność w 1994 roku w miejscowości Rytele Wszołki koło Kosowa Lackiego. Przedmiot działalności obejmował ubój zwierząt rzeźnych i handel mięsem. Dobra jakość towaru spowodowała, że pozyskiwano coraz więcej klientów. Towar dostarczany był do odbiorców począwszy od rynku lokalnego poprzez Mazowsze, Wielkopolskę, Małopolskę oraz Śląsk. Możliwości produkcyjne niewielkiej ubojni stały się zbyt małe, aby realizować zamówienia, które zaczęły napływać z całego kraju. Z uwagi na coraz większe grono odbiorców, dbałość o dobrą jakość produktów oraz ich bezpieczeństwo żywnościowe w połowie 2002 roku rozpoczęto budowę nowoczesnego zakładu w miejscowości Kosów Lacki.

W marcu 2003 roku nowoczesny zakład dostosowany do wymogów Unii Europejskiej został uruchomiony. Tego samego roku we wrześniu zmienił nazwę z "Ubój i Sprzedaż Mięsa" na Zakłady Mięsne "Zakrzewscy".

Świadomi zagrożeń, jakie mogą wystąpić podczas produkcji żywności, od pierwszych dni działalności dbamy o dobrą jakość naszych produktów. Działamy zgodnie z zasadami GMP (Good Manufacturing Practice).

Wychodząc naprzeciw rynkom europejskim wdrożyliśmy system jakości oparty na analizie zagrożeń i krytycznych punktach kontroli - HACCP. Obecnie posługujemy się także Międzynarodowym Systemem Zarządzania bezpieczeństwem żywności BRC (British Retail Consortium) oraz standardem IFS (International Food Standard).

Zajmujemy się skupem żywca wieprzowego i wołowego, ubojem zwierząt rzeźnych, sprzedażą mięsa i skór na terenie całego kraju i na rynkach zagranicznych.

Posiadamy uprawnienia eksportowe na rynki krajów wschodnich i rynki państw trzecich.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno