adres:
Pastwa 16
82-500 Kwidzyn
82-500 Kwidzyn
województwo:
pomorskie
powiat: kwidzyński
NIP: 5811669159
telefony:
kom. 660 580 625
branże:
- Zakłady mięsne, ubojnie
- Mięso, wędliny, drób - sklepy, hurtownie
www:
dolinapowisla.pl
email:
opis działalności:
O nas
Wyroby Tradycyjne Dolina Powiśla to rodzinna masarnia powstała z wieloletniego doświadczenia w zakresie hodowli trzody chlewnej oraz zamiłowania do rzemieślniczych, tradycyjnych wyrobów wędliniarskich. Pochodzimy z Pastwy gdzie mieści się nasz mały zakład.
To tam w dbałości o każdy szczegół i najwyższą jakość odbywa się tradycyjne wędzenie drewnem bukowo-olchowym oraz pieczenie szynek, pieczeni i pasztetów.
Surowiec: od pola do stołu w praktyce
Surowcem do naszych wyrobów jest mięso wieprzowe, które pochodzi z naszego gospodarstwa, gdzie dbamy o dobrostan zwierząt i jakość hodowli. Pozwala nam to tworzyć produkty, które są zarówno smaczne, zdrowe, jak i pełne wartości odżywczych. Mamy wpływ na jakość surowca od paszy, hodowli aż do ostatniego etapu produkcji.
Przyprawy
Kolejnym bardzo ważnym aspektem zapewniającym najwyższą jakość naszych wyrobów jest stosowanie odpowiednich przypraw. W naszych recepturach stosujemy naturalne przyprawy i dodatki bez chemicznych ulepszaczy i wzmacniaczy smaku.
Wędzenie, parzenie i pieczenie
Naszą profesją jest przygotowywanie tradycyjnych wędlin. Każda wędzonka jest wykonana ręcznie, a proces wędzenia odbywa się w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem. Wędliny parzymy w kotłach do gotowania dzięki czemu uzyskujemy niepodważalną soczystość. W piecu konwekcyjno- parowym pieczemy nasze pieczenie i pasztety, ale również szynki z gamy produktów niewędzonych dla klientów szukających delikatniejszych i mniej intensywnych smaków. Dzięki pieczeniu uzyskujemy piękny kolor i rewelacyjny smak. Nasze wędliny wyróżnia naturalny smak i aromat, które podbiją nawet najbardziej wymagające podniebienia.
W naszej ofercie znajdziecie Państwo przede wszystkim:
Od pola po stół 100% naturalnych przypraw i dodatki bez chemicznych ulepszaczy i wzmacniaczy smaku.
Wyroby Tradycyjne Dolina Powiśla to rodzinna masarnia powstała z wieloletniego doświadczenia w zakresie hodowli trzody chlewnej oraz zamiłowania do rzemieślniczych, tradycyjnych wyrobów wędliniarskich. Pochodzimy z Pastwy gdzie mieści się nasz mały zakład.
To tam w dbałości o każdy szczegół i najwyższą jakość odbywa się tradycyjne wędzenie drewnem bukowo-olchowym oraz pieczenie szynek, pieczeni i pasztetów.
Surowiec: od pola do stołu w praktyce
Surowcem do naszych wyrobów jest mięso wieprzowe, które pochodzi z naszego gospodarstwa, gdzie dbamy o dobrostan zwierząt i jakość hodowli. Pozwala nam to tworzyć produkty, które są zarówno smaczne, zdrowe, jak i pełne wartości odżywczych. Mamy wpływ na jakość surowca od paszy, hodowli aż do ostatniego etapu produkcji.
Przyprawy
Kolejnym bardzo ważnym aspektem zapewniającym najwyższą jakość naszych wyrobów jest stosowanie odpowiednich przypraw. W naszych recepturach stosujemy naturalne przyprawy i dodatki bez chemicznych ulepszaczy i wzmacniaczy smaku.
Wędzenie, parzenie i pieczenie
Naszą profesją jest przygotowywanie tradycyjnych wędlin. Każda wędzonka jest wykonana ręcznie, a proces wędzenia odbywa się w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem. Wędliny parzymy w kotłach do gotowania dzięki czemu uzyskujemy niepodważalną soczystość. W piecu konwekcyjno- parowym pieczemy nasze pieczenie i pasztety, ale również szynki z gamy produktów niewędzonych dla klientów szukających delikatniejszych i mniej intensywnych smaków. Dzięki pieczeniu uzyskujemy piękny kolor i rewelacyjny smak. Nasze wędliny wyróżnia naturalny smak i aromat, które podbiją nawet najbardziej wymagające podniebienia.
W naszej ofercie znajdziecie Państwo przede wszystkim:
- Wędzonki
- Kiełbasa gruba
- Kiełbasa cienka
- Pasztety
- Pieczenie
- Wędliny pieczona
Od pola po stół 100% naturalnych przypraw i dodatki bez chemicznych ulepszaczy i wzmacniaczy smaku.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno