nazwa firmy:
LIS Przetwórstwo Mięsne Sp. z o.o.
telefony:
tel. (58) 681 67 57
tel. (58) 681 62 94
fax (58) 681 61 78
tel. (58) 681 62 94
fax (58) 681 61 78
branże:
www:
www.lis-pm.com
email:
opis działalności:
Zakład przetwórstwa mięsnego "LIS" rozpoczął swoją działalność 16 Listopada 1992 roku w Sierakowicach. Po wygraniu przetargu Państwo Bronisław i Maria Lis przejęli istniejący zakład "GS Sierakowice".
Na początku Zakład zajmował się przetwórstwem oraz sprzedażą hurtową, w późniejszym czasie rozszerzył swoją działalność o sprzedaż detaliczną we własnej sieci sklepów firmowych. W początkowej fazie działalności firmy zespół pracowników liczył 6 osób (księgowa, brygadzista, dwóch pracowników oraz dwóch uczniów).
14 Września 1994 roku w Sierakowicach na ulicy Słupskiej powstaje pierwszy sklep firmowy. W 1995 roku Firma "Lis" Przetwórstwo Mięsne otrzymała zezwolenie na budowę nowego zakładu produkcyjnego na terenie przeznaczonym na działalność uciążliwą.
15 Marca 1997 roku powstaje kolejny sklep firmowy. Tym razem w Kartuzach na ulicy 3 Maja. Rok 1998 był dla firmy rokiem przełomowym.
7 Marca tegoż roku firma "Lis" Przetwórstwo Mięsne rozpoczyna produkcję w nowym zakładzie, mającym swoją siedzibę w Sierakowicach przy ul. Wiejskiej 7. Zakład jest większy, nowocześniejszy. Tegoż samego roku, 23 września w Lęborku na ulicy Staromiejskiej otwiera się kolejny, trzeci już sklep.
Kolejne lata to sukcesywny rozwój firmy. Nowi pracownicy, nowe produkty, nowe sklepy. 25 III 1999 roku - Kościerzyna ul. Staszica. 20 V 2000 roku - Lębork ul. Czołgistów.
22 Listopada tegoż samego roku, na ulicy Rynek powstaje drugi już sklep w Sierakowicach. 10 Października 2002 roku, kolejny sklep firmowy - Kościerzyna ul. Rynek.
W chwili obecnej zakład liczy sobie dziesięć oddziałów sprzedaży detalicznej w pięciu różnych miejscowościach. Zatrudnia ponad 50 pracowników. Zalicza się do najnowocześniejszych w Polsce.
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY !!!
Na początku Zakład zajmował się przetwórstwem oraz sprzedażą hurtową, w późniejszym czasie rozszerzył swoją działalność o sprzedaż detaliczną we własnej sieci sklepów firmowych. W początkowej fazie działalności firmy zespół pracowników liczył 6 osób (księgowa, brygadzista, dwóch pracowników oraz dwóch uczniów).
14 Września 1994 roku w Sierakowicach na ulicy Słupskiej powstaje pierwszy sklep firmowy. W 1995 roku Firma "Lis" Przetwórstwo Mięsne otrzymała zezwolenie na budowę nowego zakładu produkcyjnego na terenie przeznaczonym na działalność uciążliwą.
15 Marca 1997 roku powstaje kolejny sklep firmowy. Tym razem w Kartuzach na ulicy 3 Maja. Rok 1998 był dla firmy rokiem przełomowym.
7 Marca tegoż roku firma "Lis" Przetwórstwo Mięsne rozpoczyna produkcję w nowym zakładzie, mającym swoją siedzibę w Sierakowicach przy ul. Wiejskiej 7. Zakład jest większy, nowocześniejszy. Tegoż samego roku, 23 września w Lęborku na ulicy Staromiejskiej otwiera się kolejny, trzeci już sklep.
Kolejne lata to sukcesywny rozwój firmy. Nowi pracownicy, nowe produkty, nowe sklepy. 25 III 1999 roku - Kościerzyna ul. Staszica. 20 V 2000 roku - Lębork ul. Czołgistów.
22 Listopada tegoż samego roku, na ulicy Rynek powstaje drugi już sklep w Sierakowicach. 10 Października 2002 roku, kolejny sklep firmowy - Kościerzyna ul. Rynek.
W chwili obecnej zakład liczy sobie dziesięć oddziałów sprzedaży detalicznej w pięciu różnych miejscowościach. Zatrudnia ponad 50 pracowników. Zalicza się do najnowocześniejszych w Polsce.
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY !!!
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno