adres:
Emilianowo 1a
14-240 Susz
województwo: warmińsko-mazurskie
powiat: iławski
NIP: 5782753028
rok założenia: 2003
telefony:
tel. (55) 278 09 54
fax (55) 278 09 69
opis działalności:
Istniejemy od lipca 2003 roku. Specjalizujemy się w trybowaniu (skórowanie, odkostnianie, wyjmowanie ścięgien) elementów indyczych z kością (podudzie, udo, skrzydło) w celu sprzedaży wysokiej jakości surowca do dalszego przerobu w przemyśle mięsnym. Na zlecenie wykonujemy trybowanie innych elementów z drobiu np. udźca z indyka oraz z kury. Odbiorcami naszych produktów są zakłady przetwórstwa mięsnego oraz hurtownie w całej Polsce i za granicą.

Podstawą naszej działalności jest trybowanie elementów indyczych, w wyniku czego powstają następujące produkty:
 
    -podudzie ze skórą, szpilkami, bez kości
    -podudzie bez skóry, kości i szpilek
    -podudzie bez skóry, kości, szpilek i błony – tzw. sznycel
    -skrzydło bez skóry i kości
    -udziec bez skóry i kości
    -inne elementy drobiowe np. z kurczaka (na zamówienie)

Surowiec jakiego używamy do produkcji pochodzi z renomowanych ubojni drobiu zakwalifikowanych do handlu na rynki Unii Europejskiej i znajdujących się pod stałym nadzorem służb weterynaryjnych. Całość prac przebiega ściśle wg wymagań systemu HACCP.

 
Ręczna obróbka nie naruszająca struktury mięsa oraz kompleksowa kontrola procesu produkcyjnego dają gwarancję na to, że nasze wyroby są najwyższej jakości surowcem do produkcji wędlin w największych zakładach przetwórstwa mięsnego w kraju i Unii Europejskiej. W odróżnieniu od mięsa trybowanego mechanicznie (np. bader) nasze mięso nie tylko lepiej wygląda ale i lepiej smakuje.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno