adres:
ul. Kościelna 25
07-437 Łyse
województwo: mazowieckie
powiat: ostrołęcki
NIP: 7580003207
rok założenia: 1992
telefony:
tel. (29) 764 15 00
fax (29) 764 15 10
branże:
JBB Zakład Przetwórstwa Mięsnego Import-Eksport Józef Bałdyga - zdjęcie-23053JBB Zakład Przetwórstwa Mięsnego Import-Eksport Józef Bałdyga - zdjęcie-23054JBB Zakład Przetwórstwa Mięsnego Import-Eksport Józef Bałdyga - zdjęcie-23055JBB Zakład Przetwórstwa Mięsnego Import-Eksport Józef Bałdyga - zdjęcie-23056JBB Zakład Przetwórstwa Mięsnego Import-Eksport Józef Bałdyga - zdjęcie-23057JBB Zakład Przetwórstwa Mięsnego Import-Eksport Józef Bałdyga - zdjęcie-23058
www:
email:główny adres kontaktowy e-mail do firmy
opis działalności:
Jbb Bałdyga to polska, rodzinna firma z prawie 30-letnią tradycją. Początki działalności przedsiębiorstwa sięgają 1992 r. - w tym czasie firmie udało się stworzyć jedno z największych, najbardziej innowacyjnych i najbezpieczniejszych zakładów przetwórstwa mięsnego w Polsce.

W skład firmy wchodzą 2 nowoczesne zakłady: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Jbb Bałdyga zlokalizowany w Łysych oraz Zakład Rozbioru Mięsa mieszczący się w Dylewie. Każdego dnia powstaje w nich ponad 200 różnych produktów pod 4 ogólnopolskimi markami: Jbb Bałdyga oraz Masarnia u Józefa, Polanki oraz Maestro. 

Wszystkie produkty przygotowywane są według tradycyjnej, sprawdzonej receptury, dzięki czemu charakteryzują się pysznym smakiem, a każdy członek rodziny z pewnością znajdzie wśród nich coś dla siebie.

Podstawowym surowcem do produkcji wyrobów jest mięso wieprzowe i drobiowe pochodzące z zakładó zatwierdzonych do handlu na terenie Unii Europejskiej znajdującuch się pod nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej.

Zakład posiada stację uzdatniania wody, oczyszczalnię ścieków, laboratorium zakładowe oraz własny transport (samochody chłodnie) dostosowany do przewozu środków spożywczych. Stały nadzór Inspekcji Weterynaryjnej oraz wdrożony Zintegrowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności wg standardów IFS Food oraz BRC Global Standard zapewniają bezpieczeństwo produkowanych wędlin i wyrobów wędliniarskich.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno