adres:
Lipie 36a
63-645 Łęka Opatowska
województwo: wielkopolskie
powiat: kępiński
NIP: 6191911542
telefony:
tel. (62) 782 90 68
kom. 697 843 888-sekretariat
kom. 665 842 000-zamówienia
kom. 605 830 000- zamówienia
kom. 605 220 406-zamówienia
email:główny adres kontaktowy e-mail do firmygłówny adres kontaktowy e-mail do firmy
Zakład Mięsny Piotr Rachel Sp. z o.o. - zdjęcie-104280Zakład Mięsny Piotr Rachel Sp. z o.o. - zdjęcie-104281Zakład Mięsny Piotr Rachel Sp. z o.o. - zdjęcie-104282Zakład Mięsny Piotr Rachel Sp. z o.o. - zdjęcie-104283Zakład Mięsny Piotr Rachel Sp. z o.o. - zdjęcie-104284
opis działalności:
Mamy przyjemność zaprezentować państwu naszą firmę, która powstała w 1992 roku w Rakowie w województwie wielkopolskim, jako Ubojnia Zwierząt Rzeźnych wraz z rozbiorem. Firmę założył Pan Piotr Rachel, który od 1997 roku prowadzi ją wspólnie z małżonką Panią Aldoną Rachel.

W związku z potrzebą rozwoju i modernizacji, w 2000 roku firma została przeniesiona do miejscowości Lipie, w gminie Łęka Opatowska, powiat Kępiński, województwo wielkopolskie, na tereny otoczone lasami, polami uprawnymi i zielonymi łąkami z dala od wielkomiejskich aglomeracji, gdzie wraz nowoczesną ubojnią żywca wieprzowego i wołowego powstał zakład produkcji szerokiej gamy wyrobów wędliniarskich.W/w działalność gospodarcza prowadzona jest w obiektach własnych zakładu.



Zakład Mięsny Piotr Rachel sp. z o.o. prowadzi więc skup żywca wieprzowego i wołowego oraz produkuje wyroby wędliniarskie, a stały nadzór Powiatowego Inspektoratu Weterynaryjnego i stosowanie nowoczesnych technologii gwarantują wysoką jakość i znakomity smak naszych wyrobów. Nawet osoby o wyszukanym smaku zadowolić powinna oferta ponad 100 produktów wędliniarskich, w skład których wchodzą: wędliny, wędzonki, wyroby podrobowe. Ponad to oferujemy pełną gamę mięs wieprzowych i wołowych. Park maszynowy, rozwój techniczny dostosowywanie zakładu do wymogów Unii Europejskiej podniosło higieniczność i zdrowotność produkowanej przez nas żywności.


Zakład ma wdrożony system DS. 3027 E-HACCP.


Lata doświadczeń i ciężka praca wykwalifikowanego zespołu zostały docenione przez NOVICHEM Sp. z o.o. oraz INSTYTUT TECHNOLOGII MIĘSA AKADEMII ROLNICZEJ W POZNANIUpod patronatem ŚLĄSKIEGO CECHU RZEŹNIKÓW I WĘDLINIARZY W KATOWICACH:


"W konkursie na najlepszy wyrób roku 2001"
zdobyliśmy wyróżnienie za KABANOSY

"W konkursie na najlepszy wyrób roku 2002"
zajęliśmy I miejsce za BOCZEK PARZONY

"W konkursie na najlepszy wyrób roku 2003"
w kategorii "NOWOŚCI" zdobyliśmy wyróżnienie za BOCZEK PRASOWANY

"W konkursie na najlepszy wyrób roku 2004"
zajęliśmy I miejsce za kiełbasę SUROWĄ POLSKĄ oraz BOCZEK PARZONY, IV miejsce za ROLADĘ FIRMOWĄ

oraz zwycięstwo w kategorii "Zakład Produkujący -7,5 t tygodniowo"

"W konkursie na najlepszy wyrób roku 2006"
zajęliśmy I miejsce za BOCZEK PRASOWANY,
II miejsce za POLĘDWICĘ SOPOCKĄ
III miejsce za KABANOSY, BOCZEK WĘDZONY PARZONY oraz KIEŁBASĘ PIOTRA.


Dużym wyróżnieniem był udział w konkursie GOSPODARCZO-SAMORZĄDOWYM HIT REGIONU promującym dokonania rynkowe, ekologiczne, organizacyjne i samorządowe, w którym w kategorii:


"Rolnictwo i Przetwórstwo Żywności" otrzymaliśmy:

"AKT NADAŃ IA TYTUŁU HIT 2003" - tytuł HIT 2003 za:

BOCZEK PIECZONY
KIEŁBASA POLSKA SUROWA-WĘDZONA
ŁOPATKA Z CZOSNKIEKM

"AKT NADANIA TYTUŁU HIT 2004"- tytuł HIT 2004 za:

RODZINĘ WĘDZONEK O WYSOKICH WALORACH
JAKOŚCIOWYCH I SMAKOWYCH


Ponad to Pan Piotr Rachel jest Laureatem X Edycji Konkursu "PRACODAWCA- ORGANIZATOR PRACY BEZPIECZNEJ" W 2003 ROKU, organizowanego przez OKRĘGOWY INSPEKTORAT PRACY W POZNANIU.


Nasza firma oprócz tego. że dostarcza towar do hurtowni i sklepów mięsnych na terenie całej Polski, posiada również sieć własnych sklepów firmowych. Nasz towar trafia także na rynki zagraniczne.


Firma jest więc przystosowana do funkcjonowania w warunkach Jednolitego Rynku i spełnia wymogi stawiane przez Unię Europejską zakładom przetwórczym.


Naszą dewizą jest solidność, rzetelność, a przede wszystkim wysoka jakość wyrobów.
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno