telefony:
tel. (86) 218 02 91
tel. (86) 271 16 21
tel. (86) 271 16 21
email:
opis działalności:
SZARŁAT Sp.j. została powołana w 1993 roku w celu wdrożenia do produkcji i organizacji rynku amarantusa w Polsce Przy jej udziale w 1993 roku zostały założone pierwsze plantacje w kraju.
W ciągu minionych lat w ścisłej współpracy z wieloma placówkami naukowo-badawczymi wdrożyła technologię produkcji amarantusa umożliwiającą pozyskanie surowca bardzo dobrej jakości.
Przedmiotem współpracy firmy z jednostkami badawczymi było również opracowanie i wdrożenie wzorcowych receptur wykorzystania nasion amarantusa mąki płatków nasion ekspandowanych (Poppingu) a od 2006 roku również oleju amarantusowego.
Nasiona i liście amarantusa odznaczają się cennymi właściwościami odżywczymi które mogą uzupełniać lub zastępować w naszym jadłospisie zboża tradycyjne.
Pierwsze plantacje produkcyjne amarantusa w Polsce zostały założone w 1993 roku przy udziale naszej firmy SZARŁAT Sp.j od początku ściśle współpracujemy z SGGW w Warszawie oraz wieloma placówkami naukowo-badawczymi i wdrożeniowymi w kraju.
NASZA KOLEJNA NOWOŚĆ W OFERCIE TO PRODUKTY NA BAZIE ROKITNIKA !
Owoce rokitnika zawierają tłuszcz, któremu przypisuje się wysokie właściwości lecznicze ze względu na dużą zawartość kwasu Omega -7. Wpływa on korzystnie na śluzówkę przewodu pokarmowego, pracę układu naczyniowego, moczowo-płciowego, łagodzi stany zapalne, regeneruje naskurek. 100 ml soku z rokitnika pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.
Syrop z rokitnika powstaje poprzez zagęszczenie częściowo odtłuszczonego soku z owoców rokitnika.
Olej z rokitnika to 100% czysty olej, w składzie zawierający tylko tłuszcz. Po spożyciu dostarcza organizmowi wysoką dawkę Omega-7 w bardzo krótkim czasie.
Oleosom to produkt otrzymywany z miąższu owoców rokitnika. Jest olejem pulpy owoców rokitnika, zawartym w naturalnej otoczce białkowej.
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY !!!
W ciągu minionych lat w ścisłej współpracy z wieloma placówkami naukowo-badawczymi wdrożyła technologię produkcji amarantusa umożliwiającą pozyskanie surowca bardzo dobrej jakości.
Przedmiotem współpracy firmy z jednostkami badawczymi było również opracowanie i wdrożenie wzorcowych receptur wykorzystania nasion amarantusa mąki płatków nasion ekspandowanych (Poppingu) a od 2006 roku również oleju amarantusowego.
Nasiona i liście amarantusa odznaczają się cennymi właściwościami odżywczymi które mogą uzupełniać lub zastępować w naszym jadłospisie zboża tradycyjne.
Pierwsze plantacje produkcyjne amarantusa w Polsce zostały założone w 1993 roku przy udziale naszej firmy SZARŁAT Sp.j od początku ściśle współpracujemy z SGGW w Warszawie oraz wieloma placówkami naukowo-badawczymi i wdrożeniowymi w kraju.
NASZA KOLEJNA NOWOŚĆ W OFERCIE TO PRODUKTY NA BAZIE ROKITNIKA !
Owoce rokitnika zawierają tłuszcz, któremu przypisuje się wysokie właściwości lecznicze ze względu na dużą zawartość kwasu Omega -7. Wpływa on korzystnie na śluzówkę przewodu pokarmowego, pracę układu naczyniowego, moczowo-płciowego, łagodzi stany zapalne, regeneruje naskurek. 100 ml soku z rokitnika pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.
Syrop z rokitnika powstaje poprzez zagęszczenie częściowo odtłuszczonego soku z owoców rokitnika.
Olej z rokitnika to 100% czysty olej, w składzie zawierający tylko tłuszcz. Po spożyciu dostarcza organizmowi wysoką dawkę Omega-7 w bardzo krótkim czasie.
Oleosom to produkt otrzymywany z miąższu owoców rokitnika. Jest olejem pulpy owoców rokitnika, zawartym w naturalnej otoczce białkowej.
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY !!!
EDYCJA DANYCH »
zamknij okno